Lokaal blauw logo

over Lokaal Blauw


Lokaal Blauw is de concept store van SLEM in het centrum van Waalwijk. In deze nieuwe winkel laten we bezoekers zien wat het maken van schoenen en bewerken van leer inhoudt. Dit doen we door het organiseren van kleine tentoonstellingen, workshops en het promoten van producten van regionale makers. Uiteraard verkopen we deze producten ook. We zien de winkel als een broedplaats voor talent en een platform voor ontmoeting tussen makers en geïnteresseerden in schoenen en leer.


 

workshops

In Lokaal Blauw kun je verschillende creatieve workshops en cursussen volgen. We geven niet alleen zelf workshops, er worden ook veel ontwerpers en makers uitgenodigd om ons mee te nemen in hun ontwerpproces. Je kunt jezelf inschrijven voor een geplande workshop, maar je kunt er ook eentje aanvragen met vriendinnen, collega's of familie. Of wat dacht je van een vrijgezellenfeestje? 

Naast de workshops organiseren we ook open ateliers; iedere 2e zaterdag van de maand kun je aanschuiven en onder begeleiding werken aan je eigen project. (kinderen vanaf 8 jaar)

Zie de agenda voor een overzicht voor de aankomende workshops!
agenda workshops

agenda workshops


 

Open Atelier

Open Atelier
Iedere 2e zaterdag van de maand organiseert Lokaal Blauw een inloop atelier voor zowel volwassenen als kinderen (vanaf 8 jaar) waarin je kan experimenteren met leerbewerking. Tijdens de open ateliers worden de basistechnieken van leerbewerking uitgelegd en kun je vervolgens aan de slag met je eigen ideeën.    

Het atelier is doorlopend; het is dus ten alle tijden mogelijk om in te stromen. Neem contact met ons op voor extra informatie en beschikbare plaatsen. Geef bij je inschrijving ook aan voor welke dag je een plekje wilt reserveren!

 
Open Atelier
Datum: 10 Juni, 8 Juli, 12 Augustus, 2 September
Tijd: 13:00 - 17:00 
Locatie: Lokaal Blauw, Waalwijk
Prijs: €5,00 per les of €20,00 voor een strippenkaart van 5 keer (1e keer gratis)
Per stempel kun je 1 product maken.
Mail: wil je zeker zijn van je plaats, stuur een mail naar karin@slem.nl
Leeftijd: kinderen vanaf 8 jaar

Romeinse sandalen maken

Romeinse sandalen maken
Op 3 Mei a.s. organiseren wij een workshop Romeinse sandalen maken in het kader van de Romeinen week. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 kunnen op deze dag zelf sandalen (van leer) komen maken in hun eigen maat. Na afloop van de workshop krijgen de kinderen deze sandalen ook mee naar huis om ze vervolgens binnenshuis als een soort pantoffel te kunnen dragen.

Romeinse sandalen workshop
Datum: 
3 Mei
Tijd: 13.30 - 16.30
Locatie: Lokaal Blauw, Waalwijk
Prijs: €7,50 per kind, incl. materialen en een bekertje limonade.
Mail: Er is een maximumaantal deelnemers van 15, wil je zeker zijn van je plaats, stuur een mail naar karin@slem.nl
Leeftijd: kinderen van 8 tot 15 jaar
 

ja, ik wil graag op de hoogte blijven van nieuwe workshops!

*
*
*
*
*
*
*

adresgegevens


Adres
Lokaal Blauw
Raadhuisplein 1-2
5141 KG Waalwijk

contact
0416 757630
office@slem.nl

openingstijden
(vanaf 10 Juni)
dagelijks van 13:00 tot 17:00

volg ons op
Facebook
instagram