Voor Oerol heeft SLeM in de afgelopen maanden het project 'Windwerk' gebouwd, een dynamisch landschap van helmgras. Daarnaast is een reuzenkaart van Noord-Holland in voorbereiding voor het project 'Overmooi' en wordt de zandsuppletie op de Brouwersdam met het project 'Alles Beweegt' op een speciale wijze beleefbaar gemaakt. Meer weten? Lees snel verder.

Bruno Doedens - SLeM
Windwerk
In april zijn we begonnen met bouwen. Meer dan honderd studenten en vrijwilligers hebben geholpen met het planten van de ca. 30.000 bosjes helmgras. Honderd bij driehonderd meter is de op Escher geïnspireerde 'tekening' van helmgrasveldjes geworden. In de afgelopen weken heeft de wind door zandverplaatsing de tekening prachtig veranderd. Zo wordt het dynamische proces van duinvorming beleefbaar gemaakt. Natuurkrachten en menselijk handelen worden tot één beeld gesmeed. Jan Karel Lameer heeft hiervan een timelapsefilm gemaakt. 
Windwerk maakt deel uit van het expeditieprogramma van Oerol  www.oerol.nl
Voor foto’s en meer informatie  www.slem.org/windwerk
Overmooi
Voor Mooi Noord-Holland maakt SLeM ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum (voorheen WZNH) een reuzenluchtfoto van de gehele provincie (30 x 60m) die in september door Noord-Holland zal reizen en waaraan een inhoudelijk en cultureel programma is gekoppeld. Enkele weken geleden heeft RTV-NH de eerste opnamen gemaakt op een proefstuk van de reuzenfoto.
Onderdeel van Overmooi is het verzamelen van de mooiste plekken van Noord-Holland. Stuur ook jouw mooiste plek in. Zo ontstaat een digitale beeldbank van voorbeelden die ter inspiratie dient om Noord-Holland nog mooier te maken. www.collectiemooi.nl of  www.mooinoord-holland.nl
Alles beweegt
Op zondagmiddag 26 juni wordt in de Bewaerschole te Burgh-Haamstede, in het kader van het project 'Balanceren tussen Zoet en Zout' de SLeM-expositie 'Alles Beweegt' geopend. Een expositie over Culturele Landschapsontwikkeling waarin zandverplaatsing langs de kust het hoofdthema is. De expositie is de aanloop voor het filmproject van SLeM over de zandsuppletie voor de Brouwersdam, waarin 'Dancing with Nature' centraal staat. Ben je in de buurt? Kom dan gerust langs. Zie ook www.bewaerschole.com
 

Wil je geen SLeM-nieuwsbrief meer ontvangen klik dan op afmelden
Met de volgende links kun je je aanmelden en gegevens wijzigen
Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen!
 
Volg SLeM via twitter
Naar de SLeM-site: www.slem.org