465
15
hallo
388
480
hallo
70
453
hallo
342
432
hallo
129
360
hallo
380
297
hallo
40
270
hallo
426
240
hallo
530
160
hallo
60
180
hallo
390
75
hallo
200
115
hallo
100
50
hallo
1/8

Windnomaden in Diepenheim

Van donderdag 13 t/m zondag 23 oktober staat een selectie van 40 Windnomaden, vervaardigd door kunstenaars uit de regio, in de tuin van Landhuis het Wegdam te Markelo. De expositie is onderdeel van het Kunstmoment Diepenheim en is dagelijks te bezoeken.
Voor meer informatie over kunstmoment Diepenheim kijk op www.kunstmomentdiepenheim.nl
 
Adres Op het Wegdam:
Wegdammerweg 4 - 7475 MK - Markelo

Regen en zonneschijn

Galerie Kolff, Zoeterwoude, zondagmiddag 15 uur. Een sfeervolle opening van de tentoonstelling van kunstenaar Aad Ledeboer, één van de schilders van de Windnomaden. Dreigende luchten, zon en buien, vele galeriebezoekers die afhankelijk van de buien als een weerhuisje afwisselend binnen of buiten stonden, nat gras, intrigerende draagbare kunst van Lichel van den Ende en een dertigtal Windnomaden die onder de met veel te veel appels en peren volhangende fruitbomen uitkijken op de verstilde groene weiden van het Groene Hart. De tentoonstelling is nog tot 11 september te zien. Voor meer informatie en de openingstijden kijk op http://www.culturelesalon-nieuweuitleg.nl/

De getoonde Windnomaden zijn te bekijken in de Zoeterwoude-catalogus

31 augustus tot en met 11 september
Windnomaden in Zoeterwoude

De Windnomaden gaan weer op pad. Niets nieuws natuurlijk,maar even wennen voor de SLeMmers na succesvolle projecten in juni Zand van SLeM en in juli ZeeZien. Ditmaal reizen 31 schilderijen af naar Zoeterwoude en zullen te gast zijn bij Galerie Kolff. De Windnomaden zijn -bijna- allen afkomstig uit de regio of gerelateerd aan mensen uit de regio. Vanaf zondag 28 augustus tot en met zondag 11 september nemen ze plaats in de tuin met uitzicht op de koeien in de wei. Naast SLeM zijn er andere kunstenaars en op de eerste zondag is er een spectaculaire opening. Alle info omtrent opening, andere kunstenaars, lokatie en openingstijden vindt u op http://www.culturelesalon-nieuweuitleg.nl/

De getoonde Windnomaden zijn te bekijken in de Zoeterwoude-catalogus

18 april 2011
Terugblik op de Halve van Den Helder


Na een winterslaap streken afgelopen weekend een 65-tal Windnomaden neer in het Noord-Hollandse Den Helder. Hier vond de 2e editie plaats van de Halve van Den Helder (een halve marathon) en daarnaast de 1e editie van een wandeltocht, ook van 21 kilometers.
Onderweg kwamen de wandelaars langs en door fort Westoever, aan de buitenkant van de stad. Een plek die normaliter gesloten is voor publiek. Op deze zeer ydillische plek stonden naast de Windnomaden een aantal schelpen van project Zomersprookjes en een aantal silhouetten van het project Opdrift. Binnen in het fort werden korte filmfragmenten van de SLeM-projecten en de film Windnomaden vertoond. De route van de wandelaars, bijna 500 in getal, liep dwars door het fort. Zo konden ook zij genieten van deze films en weer buiten gekomen van de schare breed uitgewaaierde Windnomaden.
Met daarnaast de fortoppasser met allerlei wetenswaardigheden over het fort en de enorm enthousiaste organisatie van Kunst&Cultuur vlogen de beide dagen om.
De bezoekers hebben genoten, de Windnomaden ook. Blijf ze volgen, ze strijken nog vaker neer in 2011.

Tot later, tot SLeM!

Affordable Art Fair, oktober 2010, Amsterdam.

17 januari 2011
Windnomaden naar Den Helder

Op zaterdag 9 april 2011 wordt de eerste editie van de Halve van Den Helder gewandeld. Het nieuwe wandelevenement voert de deelnemers langs de verborgen schatten van Den Helder en langs een keur van kunst en cultuur.
Op zondag 10 april 2011 gaat de tweede editie van de Halve van Den Helder van start, een halve marathon. Deze route  loopt langs en door de forten van Den Helder.
Zestig a zeventig windnomaden, waaronder een groot aantal gemaakt door schilders uit de regio, zullen neerstrijken bij het fort Westoever.

Later meer...

Zie ook www.halvevandenhelder.nl

1 november 2010
Per 1 november 2010 zijn alle prijzen met 20% verlaagd!

De prijzen vindt u onder de schilderijen in de windnomadencatalogus. U kunt ook een volledige prijslijst bekijken in pdf of downloaden als zip-bestand.
Als u overweegt een Windnomade te kopen of er een optie op te nemen dan kunt u een mailbericht sturen naar info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]slem.org of contact opnemen met
Bruno Doedens, 06-55 328 203

Meer informatie over de aanschaf van een Windnomade en de gehele Windnomadencollectie vind u onder windnomadencatalogus.

3 november 2010
Terugblik op geslaagde Affordable Art Fair

Na Terschelling, New York en Heeze was een aantal Windnomaden neergestreken in Amsterdam op de Affordable Art Fair. Meer precies, op het Westergasfabriekterrein, buiten, vlakbij het water, vlakbij restaurant en uitgaansgelegenheid Westpacific. Er was herkenning van Oerolpubliek maar ook nieuwe ooh's en aah's van mensen die ze voor de eerste keer zagen. Ook hier veel spontane en leuke reacties. Verwondering alom als er werd verteld dat er geen 30 maar 382 schilders een nomade hadden gemaakt. Ook de reacties over de artistieke kwaliteit was positief tot zeer positief. Leuk en lief was het jongetje die vertelde dat hij 300 weken zakgeld moest sparen om een windnomade te kunnen kopen.
Vier dagen Affordable Art Fair: koud vanwege het weer, warm vanwege de belangstelling, intensief vanwege de hoge aantal bezoekers, tevreden omdat we goede zaken hebben kunnen doen en vooral blij omdat we weer meer bekendheid aan de Windnomaden en aan SLeM hebben kunnen geven.

Tot later, tot SleM!

28 t/m 31 oktober 2010
Windnomaden op Affordable Art Fair (AAF)

Vanaf donderdag 28 oktober strijken een aantal Windnomaden voor enkele dagen neer op het terrein van de Westergasfabriek ter gelegenheid van de Affordable Art Fair. Tijdens de AAF presenteren galeries uit binnen- en buitenland een zeer gevarieerd aanbod van hedendaagse kunst. De kunstwerken kosten maximaal vijfduizend euro.

Meer informatie over de AAF is te vinden op
de site van de AAF

Meer informatie over de aanschaf van een Windnomade en de gehele Windnomadencollectie vind u onder Windnomadencatalogus

22 - 29 augustus
Windnomaden op Brabantse Dag

Van zondag 22 augustus tot en met zondag 29 augustus worden er 120 Windnomaden geëxposeerd in de Pastorietuin naast de Kerk in Heeze (N.Br.) ter gelegenheid van de 53e Branbantse dag. Open/download de informatieflyer (pdf - 664Kb) met meer gegevens over het Cultuurfestival waarvan de Windnomaden deel uitmaken. Op de eerste zondag, 22 augustus, zal Bruno Doedens om 12.30 uur een lezing houden over de Windnomaden en andere projecten van SLeM. Ook zal de film van de Windnomaden worden getoond. Iedreen is van harte uitgenodigd bij de lezing aanwezig te zijn en de expositie te komen bezoeken.

Zaterdag 21 november 2009
Geslaagde première Windnomadenfilm

Net voor drieën liep het storm bij de trap naar de grote zaal van bioscoop het Ketelhuis te Amsterdam. Omdat er meer mensen dan plaatsen waren hebben we de film een tweede keer gedraaid. De reacties waren erg lovend. De poëtische documentaire van cineast Andras Hamelberg, plm. dertig minuten, geeft een prachtig overzicht van het gehele proces van de totstandkoming van het project Windnomaden, interviews met enkele schilders, de proefopstelling voor de cover van het boek 'Tijdelijke Landschappen' en de installatie op het wad tijdens Oerol op Terschelling. Als toegift is een korte filmimpressie van de Windnomaden in New York getoond, waarbij op de beelden vanuit de helicopter de letters NY-NL goed te zien waren met de skyline van Manhattan op de achtergrond. Onder het genot van een drankje werd er druk nagepraat over de film en de windnomaden, met als belangrijkste vraag: wat zal de volgende locatie zijn?
De film is voor 10,- euro op dvd verkrijgbaar met behulp van het bestelformulier

De Windnomaden zijn terug in Nederland

Het New Island Festival op het Governors Island in New York was een groot succes en een héle mooie ervaring. Het publiek was enthousiast en wij zijn erg tevreden met het resultaat. Was de opstelling van de Windnomaden op het wad van Terschelling bijzonder onder de invloed van wind en eb en vloed, ook de skyscrapers en de sfeer van NY waren in hun klasse niet te overtreffen! Het dagelijkse verslag met foto's kunt u zien onder het kopje 'windnomaden-journaal'. En ook de fotogalerie is aangevuld met prachtige beelden.


Wat zijn de SLeM-activiteiten voor de komende maanden?

Er zijn enkele nieuwe projecten in voorbereiding waarover wij u binnenkort graag meer zullen vertellen. Daarnaast gaat in de tweede helft van november in Amsterdam de Windnomaden-film in première. U hoort hier snel meer over. En terwijl we met enkele buitenlandse locaties nog in gesprek zijn voor een

mogelijke presentatie van de Windnomaden-installatie gaat ook de verkoop van de Windnomaden van start.


Geeft u een Windnomade-schilderij een tweede leven?

De prachtige schilderijen die tijdens Oerol 2009 op het wad van Terschelling stonden én in september 2009 de skyline van New York hebben gezien zijn een sierraad aan de wand in uw huis of kantoor of geven bijvoorbeeld een entreeruimte sfeer en kleur. Er is keus uit meer dan 300 schilderijen. Kijk voor de catalogus met foto's van elk schilderij en voor de prijslijst (onder 'windnomaden-catalogus') of stuur een mail naar info@slem.org voor de verkoop-informatiefolder.

New Island Festival, Governors Island, New York

September 10 – 20, 2009 - Part 2
The first festival weekend has finished and the second part is ready to go. The festival and the Windnomaden installation can be visited again from Thursday, September 17. There is a continuous ferry connection to the island. The boats depart from the southern point of Manhattan, next to the Staten Island Ferry. The last boat departs for Manhattan at 11:30 pm. More information about the festival can be found at www.newislandfestival.com

Windnomaden to New York,
New Island Festival, Governors Island,
September 10 – 20,  2009


Preparations are almost completed. The SLeM container with the Windnomaden, together with the other containers, is on its way to New York by boat. The website www.newislandfestival.com of the New Island Festival, commemorating the 400 years of New York – Netherlands relations, contains all sorts of information about the program, participating artists, ticket sales, directions, etc. The festival will take place twice for four days, it begins on Thursday afternoon, September 10 and continues until the end of Sunday, September 13. The second four days begin on Thursday, September 17 in the afternoon and end on Sunday, September 20. Windnomaden will descend on the large grass field close to the old fort (see photo) and will be accessible from 10:30 am – 8 pm ( no ticket is needed to visit the Windnomaden installation, but the other shows require tickets).Newsletters on this site will keep you up-to-date on the Windnomaden’s New York adventure.

Windnomaden at the Oerol festival
Terschelling, June 2009


We can speak of a very successful Oerol project. There were articles and photos in many newspapers from all over the Netherlands and we received very many positive reactions. We are extremely pleased with the result. The wind nomads remained undamaged even in force 7 winds.  You can see photos of the wind nomads at low and high tides on the SLeM website under the heading fotogalerie. You can also find films under the heading videos. Wonderful images of the Windnomaden landscape can be found if you Google the words ‘windnomaden’ or ‘wind nomaden’. The first wind nomads have been sold. You can see which ones under the heading catalogue on this website, as well as the price list which can be downloaded. The SLeM book Temporary landscapes and the Windnomaden catalogue with all the paintings are still available via the order form on this website. Wonderful books to give as presents, according to the feedback.

Saturday, June 13 from 4pm to 6pm, Noordsvaarder wad, West Terschelling
(close to the Groene Strand)

Opening of SleM’s Windnomaden and the presentation of the SLeM book 'Temporary Landscapes’

The opening will be graced by several speakers and the SLeM-Sand-Band. Many of the artists will also be present. The Windnomaden can be visited from 10am to 8pm daily during the Oerol Festival. The installation will travel to New York in September as part of the New Island Festival on the occasion of 400 NY-NL.