465
15
hallo
388
480
hallo
70
453
hallo
342
432
hallo
129
360
hallo
380
297
hallo
40
270
hallo
426
240
hallo
530
160
hallo
60
180
hallo
390
75
hallo
200
115
hallo
100
50
hallo
Nieuws Nieuws
Follow SLeM on Twitter
bestelformulier
1/8

2 juni 2011

Geslaagde Amsterdamse première film O van Overijssel

Met 100 mensen startte net na vijven in de grote zaal van bioscoop het Ketelhuis te Amsterdam de film O van Overijssel. De poëtische documentaire van cineast Andras Hamelberg, plm. veertig minuten, geeft een prachtig overzicht van het gehele proces van de totstandkoming van het project O van Overijssel, interviews met de enthousiaste mensen die de grote rode bol zijn tegengekomen en de betrokken partijen vanuit de provincie. Uiteraard bij SLeM premières een drankje na afloop waar druk werd nagepraat over de film, de rode bol , de provincie Overijssel en zijn fantastische bewoners. Wat zal het volgende project zijn?

De film is voor 7,- euro op dvd verkrijgbaar via het bestelformulier.

De O van Overijssel in het Ketelhuis

21 mei 2011, om 17.00 in het Ketelhuis. De Amsterdamse première van de documentaire 'O van Overijssel'.

20 april 2010
De documentaire 'O van Overijssel' bij RTV-Oost

Tweede Paasdag - maandag 25 april
13.00 uur bij RTV-Oost – 45 minuten


De O van Overijssel was een van de grote zomerfestivals van Overijssel in 2010. Een grote Rode Bol trok langzaam over de grootste cirkel binnen de grenzen van de provincie Overijssel. Onderweg werden streken en mensen met elkaar verbonden door de verhalen die de bol met zich mee nam. Die verhalen zijn vastgelegd door journalist Gert Hage en cineast Andras Hamelberg. De documentaire 'O van Overijssel' gaat op Tweede Paasdag in première bij RTV Oost.
De drie weken durende wandeltocht over 180 kilometer met de Rode Bol van vier meter staat centraal in de documentaire 'de O van Overijssel'. Het is een prachtige zoektocht naar de eigenheid van de provincie en haar regio’s. Wat maakt Overijssel zo bijzonder en wat is de rol van de bewoners als ondernemers van het landschap? Mis het niet!

11 augustus - windriddersoverleg

Voorbereiding Langste Dorpsfeest op zondag 5 september.
 

31 juli - O-fietsrouteboekje

In het kader van de O van Overijssel presenteren wij u graag het O-fietsrouteboekje. Op de grootste cirkel binnen de grenzen van de provincie is een route uitgezet met een lengte van 180 km. Deze fietsroute verbindt op een bijzondere wijze de landschappen van Overijssel en maakt de rijke cultuur zichtbaar. De route is in twee richtingen beschreven en met symbolen zijn o.a. horeca- en logiesmogelijkheden en rustpunten aangegeven.
Het boekje is gratis te verkrijgen bij alle vvv's in de 3 regio's of voor € 3,50 te bestellen met behulp van dit bestelformulier
Kijk voor meer informatie onder het kopje Fietsroute

Wij wensen iedereen die de route, of een deel ervan, gaat fietsen een boeiende ontdekkingstocht toe en hopen dat de route de komende jaren veel bezoekers gaat trekken.

Bruno Doedens

20 juni 2010
 
De bOl rolt. Zondag 20 juni is het SLeM-team onder begeleiding van een dikke honderd geïnteresseerden bij Marle de dijk afgerold, een heerlijk hooiland doorgehobbeld en vervolgens via amfibivoertuig de IJssel over gestoken. Een huzarenstukje die overtocht, met een amfibivoertuig die toevallig bij iemand uit Marle nog in de schuur stond. Je gelooft het niet en toch is het waar. Die eerste dag leverde nog een mooi verhaal op. Waarom de fruitboomgaarden van Herxen gekapt werden  en nu weer stukje bij beetje terug komen. De bOl maakt herinneringen los, haalt verhalen op brengt ze verder. Op dag 1 van de O van O verijssel is al gebleken dat dat werkt. (Leuk om te weten is dat de Bol is gemaakt door de kunstenaar/uitvinder Theo Botschuiver van SpacialEffects).

16 juni 2010
 
Het SLeM-O-team is er klaar voor. De laatste voorbereidingsvergadering voor het project O zit er op. De nadruk lag op de logistiek en de start van het project. Op zondag 20 juni vertrekt de Rode Bol vanaf het buurtschap Marle, aan de overzijde bij Wijhe, voor haar drie weken durende wandeling over de grootste cirkel binnen de proviciegrenzen van Overijssel, 130 kilometer lang. Het zichbaar maken van de vitaliteit van het landschap en de rijkdom van verschillen is misschien wel de beste omschrijving van wat de Bol beoogt te gaan doen op haar wandeling. We zijn erg benieuwd hoe de wandeling zal verlopen en wie en wat we allemaal tegen komen. Onder het kopje ‘journaal’ op deze site wordt een dagelijks verslag bijgehouden. Op de kaart (zie onder menu) is dagelijks te zien waar de Rode Bol is.

Wie de eerste dag wil meemaken moet vanaf Marle of vanaf Wijhe drie kilometer richting Zwolle. Daar steekt de Bol de IJssel over. Om 12.00 uur begint de wandeling, aan Marlese zijde

11 juni 2010
 
Marle even middelpunt van Nederland
Als op 20 juni de bol door Overijssel gaat rollen is Marle even het middelpunt van Overijssel. En daar gaan ze gebruik van maken ook. Plaatselijke Belang Marle heeft alle dorpsgenoten opgeroepen op zijn minst bij de start van de O van Overijssel te zijn. Maar ook is de gemeenschap opgeroepen er een feest van te maken. Hoe het allemaal gaat uitpakken zien we 20 juni in de middag wel, maar dat het een spontaan dorpsfeest wordt, is al wel zeker.

De bol heeft stiekem al gewandeld
De grote rode bol die 20 juni aan een wandeling van 130 kilometer door Overijssel begint, heeft zijn eerste proefwandeling gemaakt. In de weilanden buiten Amsterdam is hij uitgeprobeerd. Bruno Doedens en het SLeM-team zijn heel enthousiast. De bol valt op, is licht en goed stuurbaar. Je kunt hem drukken, aan een touw meenemen maar er ook in staan om zo zelf wandelend de juiste richting te kiezen.

O Spotje
De O van Overijssel is een groots project. Het festivalbureau van de provincie heeft er zelfs landelijke reclamezendtijd voor ingeruimd. bekijk het spotje op youtube

Nijverdal, 7 april 2010
Burgemeesters enthousiast over
'O van Overijssel'

 
Overijsselse burgemeesters zijn heel enthousiast over de 'O van Overijssel', een van de meest opvallende 'festivals' van de provincie in 2010. Woensdagochtend 7 april waren de burgemeesters uitgenodigd door gedeputeerde Dick Buursink om als eersten te horen over het landschapskunstproject 'de O van Overijssel' - gebeurtenissen op de grootste cirkel binnen de grenzen van de provincie. Veertien gemeenten in totaal: Wijhe/Olst, Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Twenterand, Tubbergen, Almelo, Wierden, Hof van Twente, Rijssen/Holten, Deventer, Hellendoorn en Raalte. Bruno Doedens van SLeM vertelde de burgemeesters van de gemeenten waar de O doorheen of omheen loopt wat 'de O' gaat doen. "Samen met de bewoners het onmogelijke waarmaken in Overijssel en daarmee de bewoners van de provincie op een bijzondere wijze met elkaar verbinden", is wat SLeM met het project beoogt en dat wordt van harte ondersteund door de burgemeesters van alle gemeenten.

Bruno Doedens