465
15
hallo
388
480
hallo
70
453
hallo
342
432
hallo
129
360
hallo
380
297
hallo
40
270
hallo
426
240
hallo
530
160
hallo
60
180
hallo
390
75
hallo
200
115
hallo
100
50
hallo
Nieuws News
Follow SLeM on Twitter
bestelformulier
1/8

14 oktober - Terugkijk op première Opdrift-film
De silhouetten stonden eigenwijs bij de beide entrees van het Ketelhuis, langs de trap naar de hoger gelegen filmzaal en zelfs hadden enkele silhouetten zich frontaal voor de bar opgesteld. Het was prachtig weer op zaterdagmiddag 11 oktober in het Westerpark in Amsterdam. En toch 'volle bak'! Honderdzestig genodigden hebben de filmpremière OPDRIFT gezien, de nieuwe poëtische documentaire van het SLEM-project op het Oerol festival in juni 2008, gemaakt door Andras Hamelberg.
De reacties op de film waren zéér lovend, variërend van "práchtig..." tot "dit is de beste film tot nu toe..."!

Onder het kopje bestellen boek/film staat aangegeven hoe de OPDRIFT-dvd en het bijbehorende OPDRIFT-boek kan worden verkregen.

Van de 300 silhouetten hebben 225 silhouetten een nieuwe eigenaar. Mocht u interesse hebben in een silhouet, het kan nog, dan kunt u de daarvoor benodigde informatie vinden onder het kopje 'silhouettencatalogus'. 

Première Opdrift-film
Op zaterdag 11 oktober zal om 16.00 uur in bioscoop het Ketelhuis, in het Westerpark te Amsterdam de première van de Opdriftfilm plaatsvinden, een poëtische documentaire van het tiendaagse Opdriftproject op Oerol (Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam, www.ketelhuis.nl).
U bent van harte welkom vanaf 15.30 uur. Na de première trakteren wij u graag op een Slemborrel, de overige consumpties zijn voor eigen rekening. In de Slem-shop zijn o.a. de Opdrift-dvd van de film en het Opdriftboek te koop. Tevens kunnen degenen die afgesproken hebben hun gekochte silhouet mee naar huis te nemen dit afhalen. Tijdens de filmpremière zullen enkele silhouetten aanwezig zijn om de sfeer van het Opdriftproject op te roepen. Het is helaas niet mogelijk gebleken de gehele Opdrift-installatie in het park te plaatsen.

Opdrift-installatie op bezoek in Salland (Ov.)
Zondag 7 september en vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september is de Opdrift-installatie nog éénmaal in zijn geheel te zien. De 300 silhouetten worden aangevuld met 100 kruiwagens als eerbetoon aan het Overijssels kanaal dat op 7 september 150 jaar geleden is geopend voor de scheepsvaart.
De Opdrift-installatie staat opgesteld in het landgoed Groot Zwaaftink te Heeten (Heetenseweg 26). Op de eerste zondag (7 september) is Opdrift gekoppeld aan de festiviteiten rond het kanaal met o.a. een grote Natuurfair, waarbij veel mensen worden verwacht. De toegang hiervoor is €6,- p.p.
Indien u de Opdrift-installatie gratis en in alle rust wilt bekijken raden wij u aan, in het weekend van 12, 13 of 14 september langs te komen. De installatie is dagelijks te bezichtigen van 10 tot 18 uur. Op de locatie zullen het Opdriftboek, de bijbehorende ansichtkaarten en de nog niet verkochte silhouetten te koop worden aangeboden. Neem vooral ook vrienden en geïnteresseerden mee. Zie voor meer informatie over de festiviteiten: www.sallandnatuurfair.nl

Donderdagavond 19 juni
Bijna een week onderweg. We raken aardig Opdrift. Het woord krijgt in de loop van de week steeds meer betekenissen. Door de trekkende karavaan langs het strand, ook al gaat het wat langzamer dan gedacht, voelen we ons steeds meer 'on the move'. Afgelopen nacht hebben we zelfs na middernacht met een kleine 150 mensen de silhouetten verplaatst in het aardse donker. De volle maan had zich verstopt achter een dicht wolkendek. Het was een bijzondere gebeurtenis onder begeleiding van onze muzikanten. En vanmorgen regende het waardoor het strand totaal uitgestorven was. Niemand te zien. Eenzaam en verlaten wiegden de silhouetten op het ritme van de wind. Een prachtig triest gezicht. Vanmiddag brak de zon door en was het ineens weer druk bij de silhouetten. Nog 3 dagen te gaan. En we hebben slechts een kleine 5 km. afgelegd. Het is een zware tocht. Maar ik zou het niet willen missen.

Bruno

Zondag 15 juniZaterdagavond 14 juni
Het is het einde van de tweede dag Oerol en dus ook het einde van de tweede dag silhouetten verplaatsen. Na twee dagen blijkt dat we één etappe of te wel één verplaating per dag kunnen doen. En één verplaatsing betekent de driehonderd silhouetten een kleine vijfhonderd meter verplaatsen. Eén voor één worden ze door het bezoekende en behulpzame publiek al achteruitlopend verplaatst. Het is een mooi gezicht daarna de zachtjes op en neer deinende groepen silhouetten te zien staan op de zandduinen tegen de dreigende wolkenluchten. In de vier dagen dat ze op het strand staan zijn ze prachtig verkleurd van reflecterend metaal naar donkerbruin. Het oxidatieproces gaat verrassend snel hier op het strand met de zilte zeelucht en de regelmatige buien afgewisseld met zon. In totaal willen we een kleine twintig kilometer afleggen om zondagavond 22 juni, de laatste dag van het Oerolfestival, bij de afsluiting te zijn op het Groene Strand in West Terschelling. Met vijfhonderd meter per dag gaat d√°t dus niet lukken, tenzij we een list verzinnen. En daar wordt druk over nagedacht!
Bruno